2013.10.30. 15:51
Makaróni bolognai módra 'Macaroni Bolognese di stile'
Hozzávalók:
1000 g makaróni
800 g bélszínfej / hátszín
400 g füstölt szalonna
150 g vöröshagyma
150 g sárgarépa
150 g petrezselyemgyökér
100 g zellergumó
30 g só
1 fej fokhagyma
őrölt fekete bors
kakukkfű
oregánó
200 g paradicsompüré
200 g vaj
200 g sajt
5 adag vörösbormártás
A bélszínfejet gorombára őrüljük. Füstölt szalonnát apró kockára vágunk, félig kiolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, az apró kockára vágott sárgarépát, zellert, petrezselyemgyökeret, a zúzott fokhagymát és a húst.
Lassan pároljuk, sózzuk, borsozzuk, morzsolt kakukkfűvel, oregánóval fűszerezzük. Amikor zsírjára pirult, paradicsompürét adunk hozzá, ezt is jól lepirítjuk, vörösbormártást öntünk rá, és jól összeforraljuk. a makarónit megfőzzük, gyengén sózzuk, vajjal összekeverjük, forrón tálra helyezzük. Közepébe mélyedést alakítunk ki, beleöntjük a ragut, darabka nyers vajat morzsolunk rá, reszelt sajttal meghintve, forrón adjuk az asztalra.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták
A bejegyzés trackback címe:
https://citromoshagyma.blog.hu/api/trackback/id/tr145606552
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.