2013.10.31. 09:44
Töltött paprika
Hozzávalók:
300 g paradicsompüré
120 g vöröshagyma
80 g zeller
30 g só
Cukor
250 g rizs
1200 g darált sertéshús
3 db tojás
100 ml étolaj (vagy sertészsír)
Őrölt feketebors
100 g finomliszt
20 db zöldpaprika
Először paradicsomos főzőlevet készítünk. A paradicsompürét csontlével vagy vízzel felöntjük, feltesszük főni, egy tisztított egész fej vöröshagymát, tisztított zellert vagy zellerzöldet, sót, cukrot teszünk bele. Ezzel párhuzamosan a rizst félig megfőzzük vagy megpároljuk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a darált húst, a tojást, egy kevés zsiradékban megpirított finomra vágott vöröshagymát, megsózzuk, őrölt borssal meghintjük, és az egészet jól összedolgozzuk. A megmosott zöldpaprikákat kicsumázzuk, 2/3 rését lazán betöltjük a rizses-húsos töltelékkel, majd a paradicsomos főzőlében lassú tűzön készre főzzük. Amikor elkészül a paprika, átszedjük egy másik edénybe, a főzőlevét pedig zsemleszínű rántással sűrítjük, kiforraljuk, átszűrjük. A kiforralt, ízesített paradicsommártással leöntve tálaljuk.
Körete petrezselymes burgonya.
Szólj hozzá!
Címkék: egytálételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.