spagetti_1383169515.jpg_360x383

Hozzávalók

1200 g spagetti 400 g csiperkegomba
400 g sonka / füstölt marhanyelv
450 g parmezán sajt
150 ml olívaolaj
200 g paradicsompüré
80 g vöröshagyma
10 g fokhagyma
10 g kristálycukor
5 g
őrölt fekete bors
2 g oregánó

A spagettit sós, forrásban lev
ő vízben megfőzzük, leszűrjük, és jól lecsepegtetjük. Közben elkészítjük a milánói ragut: olívaolajban finomra vágott vöröshagymát pirítunk, majd hozzáadjuk a metéltre vágott gombát és sonkát. Őrölt borssal, zúzott fokhagymával, oreganoval (vad majoránnával) fűszerezzük.
Zsírjára pirítjuk, hozzákeverjük a paradicsompürét, és tovább pirítjuk 1-2 percig. Felöntjük kevés vízzel, hogy raguállományú maradjon, és cukorral, sóval utána ízesítünk.
Tálalás el
őtt a spagettivel összekeverjük, tetejére reszelt parmezánt szórunk, amit külön tálkában is adunk hozzá.
Egyes helyeken úgy tálalják, hogy a tésztát tálra halmozzák, közepében fészket formáznak, ide öntik a ragut, a vendég keveri össze, és tetszés szerint szór rá sajtot. A milánói ragut makarónival is készíthetjük, köretként is adhatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://citromoshagyma.blog.hu/api/trackback/id/tr205607188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása